Vrijwilligers gezocht voor inzaaidag Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park krijgt nog meer kleur en groen. Want op de kavel naast de loods van C-Bèta Work, waar voorheen de containers voor de pilot geluidsadaptief bouwen stonden, gaan we in samenwerking met de Hoofddorpse Stichting M.E.E.R.Groen  ‘tijdelijke natuur’ realiseren. Zo zal er onder andere een bloemenweide worden ingezaaid. Bewoners, ondernemers en medewerkers op Schiphol Trade Park kunnen hieraan meehelpen. Hieronder leest u er meer over, maar eerst even wat achtergrond.

De kavel is circa 1,5 hectare groot en komt voor tijdelijk gebruik vrij tot het moment dat er in de toekomst gebouwd gaat worden (=deelgebied Valley van Schiphol Trade Park). Op deze plek gaan we meer biodiversiteit en een recreatieve ruimte realiseren in de vorm van verschillende types bloemenweide: eenjarige soorten, tweejarige soorten, en meerjarige soorten. De bloemenweide met wandelpad moet een trekpleister worden voor de omwonenden, de huurders van de loods van C-Bèta Work en de medewerkers van de bedrijven op Schiphol Trade Park.

Bovendien komt er een sociale ontmoetingsplek/buitenlokaal op een stuk met gras, achter een 90 m3 heuvel (30x3x4 meter). Op die heuvel wordt een verticale tuin met onder andere kruiden en bloeiende planten gerealiseerd. Een verticale tuin is een tuin waar de planten niet horizontaal in de grond zitten, maar verticaal langs de muur of in dit geval de heuvel staan. Ook zal de verticale tuin van park 20|20 (die daar moet verdwijnen) naar de kavel op Schiphol Trade Park worden verhuisd en in een halve maan voor windbeschutting aangelegd. Dit deel kan bijvoorbeeld als een buitenlokaal dienen voor schoolkinderen die educatie over natuur krijgen.

Help mee op 24 april

Op woensdag 24 april 2024 van 13.00 tot 17.00 uur vindt de start van het inzaaien plaats. Alle belangstellenden, met in het bijzonder de omwonenden, de huurders van de loods van C-Bèta Work en de medewerkers van de bedrijven op Schiphol Trade Park, zijn hierbij van harte uitgenodigd om te helpen. Inzaaien gebeurt zoveel als mogelijk met de hand. M.E.E.R.Groen zorgt voor gereedschap en begeleiding.

Mocht je trouwens niet de hele middag beschikbaar maar slechts een of meerdere uurtjes tussen 13.00 en 17.00 uur, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Wil je meer weten en/of je aanmelden voor de inzaaidag op 24 april, neem dan contact op met Maxime Weidema, maxime@stichtingmeergroen.nl, 06 – 83 65 43 89.