Over C-Bèta

C-Bèta Work is een circulaire werkplek op Schiphol Trade Park. De ambitie voor Schiphol Trade Park is hoog. Met het behalen van de BREEAM-NL Outstanding certificering in 2023 mag Schiphol Trade Park zich het meest duurzame logistieke bedrijventerrein van de wereld noemen. C-Bèta Work heeft daarin ook een rol gespeeld.

Karakteristieke plek
C-Bèta Work zelf is nog jong maar de plek kent al een lange geschiedenis. Hoeve de Vogel stamt uit 1855 en heeft door de jaren heen dienst gedaan als landbouwloods, zorgboerderij en een korte periode als onderzoekslocatie voor verschillende Nederlandse universiteiten. Van 2018 tot 2023 heeft de circulair gerenoveerde schuur van C-Bèta in het teken gestaan van het werken aan, experimenteren met en delen van kennis over circulaire gebiedsontwikkeling centraal. De ‘hoeve’ diende als expositie- en evenementenlocatie. In het voorhuis zijn flexwerkplekken ingericht. In 2023 hebben we de deuren van de de evenementenlocatie om veiligheidsredenen moeten sluiten.

Loods C-Bèta Work
In 2020 is de naastgelegen loods van C-Bèta Work circulair gerenoveerd. De voormalige landbouwloods uit 1973 is omgetoverd tot een unieke locatie voor circulaire ondernemers om te werken en ervaringen met elkaar te delen. Daar zijn momenteel diverse bedrijven gevestigd.

Naast de schuur ligt een omliggende kavel van totaal circa 2 hectare waar de ruimte wordt geboden aan circulaire experimenten.

Sustainable Development Goals
De impact van C-Bèta Work wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDG’s) die door de Verenigde Naties zijn opgesteld. C-Bèta Work draagt met haar activiteiten bij aan  de volgende SDG’s: