Over C-Bèta

C-Bèta is een circulaire werk-, expositie- en evenementenplek op Schiphol Trade Park. De ambitie voor Schiphol Trade Park is hoog. Het moet het meest innovatieve en duurzame werkmilieu van Europa worden. C-Bèta speelt een belangrijke rol in het halen van die ambitie. SADC is voor de ontwikkeling van C-Bèta een samenwerking aangegaan met Buildings that Matter B.V. Samen werken wij elk vanuit onze eigen expertise aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie.

Karakteristieke plek
C-Bèta zelf is nog jong maar de plek, voormalig Hoeve de Vogel, kent al een lange geschiedenis. Hoeve de Vogel stamt uit 1855 en heeft door de jaren heen dienst gedaan als landbouwloods, zorgboerderij en een korte periode als onderzoekslocatie voor verschillende Nederlandse universiteiten. Sinds 2018 staan op C-Bèta het werken aan, experimenteren met en delen van kennis over circulaire gebiedsontwikkeling centraal. C-Bèta ligt vlakbij het station Hoofddorp, de snelweg A4 en Schiphol.

C-Bèta bestaat uit een circulair gerenoveerde schuur die als expositie- en evenementenlocatie wordt gebruikt, een voorhuis waar flexwerkplekken worden aangeboden, een kleine en grote loods waar circulaire bedrijven zich kunnen vestigen, en een omliggende kavel van totaal circa 2 hectare waar de ruimte wordt geboden aan circulaire experimenten. De verschillende activiteiten en faciliteiten worden uitgevoerd door C-Bèta Events, C-Bèta Work en C-Bèta Members.

Circulaire gebiedsontwikkeling
De focus van C-Bèta ligt op de uitdagingen van de toekomst: hoe combineer je een steeds drukkere en dynamische omgeving met duurzame groei? Samen met onze community proberen wij oplossingen voor deze uitdagingen te vinden. Vraagstukken over het duurzaam functioneren van gebouw en gebied uit de regio proberen we in en met de regio op te lossen.

Sustainable Development Goals
De impact van C-Bèta wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDG’s) die door de Verenigde Naties zijn opgesteld. C-Bèta draagt met haar activiteiten bij aan  de volgende SDG’s: