Mooie initiatieven in moeilijke tijden

Sinds de komst van COVID-19 worden we overspoeld door slecht nieuws. Maar het is mooi te zien hoe we dit met elkaar aanpakken, en welke creatieve oplossingen worden bedacht. De coronacrisis brengt ook goede dingen voort: we letten meer op elkaar en het gemeenschapsgevoel groeit. Er ontstaan mooie initiatieven en mensen zetten hun kwaliteiten in om anderen die het nodig hebben te helpen.

Wij vinden het fijn dat C-Bèta ook iets kan doen voor de mensen die het hard nodig hebben. Maandag 23 maart hebben we daarom een pallet soep an de Voedselbank Haarlemmermeer gegeven. Deze soep hadden we onlangs gekocht van Kromkommer maar konden we niet meer voor onze events gebruiken. Richard Bartels, onze locatiemanager, heeft dit persoonlijk langsgebracht. Dank Richard!

En nu we het toch over Richard hebben…terwijl de rest van het team van C-Bèta thuiswerkt, gaat hij nog elke dag even langs om te kijken of alles goed gaat. Ook omdat er soms nog huurders van de flexibele werkplekken werken. Zeker nu de kinderen van iedereen ook thuis zijn, zien we dat de huurders af en toe bij C-Bèta komen om werk te verzetten. Voor Richard zelf biedt C-Bèta nu ook een mooie uitkomst als werkplek: elke dag neemt hij één van zijn twee kinderen mee om in de kleine kas het schoolwerk te maken. Twee vliegen in een klap! 

Nu het even rustig is bij C-Bèta, doet Richard alvast wat klusjes zodat we straks volop kunnen genieten van boompjes, kruiden en een nog mooiere Hoeve. Straks hebben we kruisbessen, rode aalbessen en munt uit eigen tuin. Dit heeft hij allemaal gehaald bij Stichting MEERGroen. Bij MEERGroen kunnen elke dag jaarrond door (groepen) vrijwilligers ingeschreven worden op talloze projecten. Waar het hun om gaat is liefde voor de natuur, het creëren en in stand houden van mooie plekjes en het plezier van de vrijwilligers. Daarnaast zal Richard de Hoeve gaan voorzien van een likje verf zowel binnen als buiten en zorgt voor betere verlichting om de Hoeve. 

Ondertussen overleggen we met het team elke dag hoe het gaat en of we elkaar kunnen helpen met het uitvoeren van de acties om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. We zijn hard bezig met een scherpere focus zodat C-Bèta in de huidige omstandigheden haar exposanten en partners een podium blijft geven en blijft inspireren en samenbrengen. Daarover de volgende keer meer.