In the Circular Spotlight

Elk half jaar is er op C-Bèta een andere tentoonstelling in de Circular Spotlight, speciaal voor circulaire ondernemers met elk halfjaar een ander thema. Dit keer is het thema circulaire bouw. Een van de exposanten is Sustonable. Zij maken circulaire werklbladen. Laurens van Graafeiland (CFO en fouder) legt kort uit wat het product is. 

Het SUSTONABLE-product is een innovatief dun, lichtgewicht circulair bouwmateriaal met de fysieke uitstraling en het gevoel van  

composietsteen (bekend onder merken zoals Silestone) dat wordt gebruikt voor werkbladen in de keuken. Kwarts wordt gecombineerd met gerecyclede PET-drinkflessen die geen organische oplosmiddelen bevatten, wat resulteert in een duurzaam, betaalbaar en hoogwaardig product. Vanwege de sterkte en een uniek productieproces kan het product worden geproduceerd in zeer dunne (4-8 mm) eindproducten, waardoor het niet allen voor keukenbladen kan worden gebruikt, maar ook voor badkamerwanden. Sustonable installeert nu de eerste productielijn in Turkije en breidt R&D, marketing en verkoop uit in Spanje en Nederland. Sustonable start vanaf september dit jaar met de verkoop van commerciële producten.

Half mei staat de er een vernieuwde Circular Spotlight op de planning met als thema “Circulaire inrichting’. We hebben al een aantal geinteresseerden voor op het podium. Wil je ook een plekje, mail dan naar maria@cbeta.nl.