Lion’s Head Brewing nieuwe huurder C-Bèta Work

In de bedrijfsruimte van de loods van C-Bèta realiseert Lion’s Head Brewing een kleinschalige bierbrouwerij met opslagruimte.

Zuid-Afrika en Duitsland

Lion’s Head Brewing is in 2018 opgericht door het Zuid-Afrikaanse/Duitse echtpaar Shaun en Katja Mahon. De naam Lion’s Head is geïnspireerd op de iconische berg in Kaapstad, Zuid-Afrika. Op dit plek zijn zij geïnspireerd om de Zuid-Afrikaanse keuken en eigengemaakte bieren naar Nederland te brengen. Behalve de brouwerij heeft Lion’s Head ook een restaurant in de Van Woustraat in Amsterdam. Op de kaart staan lichte bieren en een gastronomie met een Afrikaans/Duitse twist. Geïnspireerd door de eetcultuur in Kaapstad en de Duitse biercultuur.

Brouwerij in de loods van C-Bèta

De brouwinstallatie bestaat uit een brouwketel met een maximale capaciteit van 500 liter en acht vergistingstanks van 500 liter. De ambachtelijke brouwerij verwacht jaarlijks ongeveer 1.000 hectoliter bier te produceren. De brouwactiviteiten vinden plaats op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur. Er wordt een aantal dagen per week bier gebrouwen. In de brouwerij wordt niet gebotteld. Het bier wordt in RVS-vaten (kegs) afgevuld. Er vindt kleinschalig transport plaats via de Dreamstreet plaats.

De brouwerij heeft dampdichte muren die voorkomen dat er stoom of geur ontsnapt. Een stoomcondensor zorgt ervoor dat het stoom dat bij het brouwproces vrijkomt, wordt gekoeld en als water via het riool wordt afgevoerd. Door deze techniek wordt er geen stoom naar buiten geblazen, wat bij origineel brouwen wel het geval is.

Lion’s Head start op korte termijn met de opbouw van de installatie.