C-Bèta in eventbranche magazine

C-Bèta klaar voor circulaire 1,5 meter eventconcepten

Sinds 1 juni is C-Bèta, circulaire eventlocatie in Hoofddorp, weer open. Met aangepaste zaalcapaciteit, looproutes en voldoende desinfectiepunten uiteraard. ‘Heerlijk dat we weer open zijn en jullie kunnen ontvangen in C-Bèta’, aldus Maria Busscher, eventmanager bij C-Bèta, ‘want daar worden we toch het vrolijkst van.’

C-Bèta is in 2017 begonnen als fysieke locatie van de campagne ‘Netherlands as a circular hotspot’ en heette toen nog Circulr Expo. Na een grote, circulaire verbouwing werd het een evenementen- en werkpleklocatie en circulaire expositie en kreeg ze haar nieuwe naam, C-Bèta.

Inspirerend C-Bèta

C-Bèta is een circulaire event en ontmoetingsplek en er is ruimte voor experimenten. C-Bèta is gevestigd in een oude hoeve aan de Rijnlanderweg 916 in Hoofddorp, een toplocatie in de Valley op Schiphol Trade Park (STP). STP is één van de werklocaties die door Schiphol Area Development Company (SADC) wordt ontwikkeld. STP wordt zo duurzaam mogelijk ingericht en wil het meest duurzame bedrijvenpark van Europa worden. De hoeve zelf is een verrassend voorbeeld van circulair denken.

In 2017 startte de circulaire vebouwing. Van buiten is er weinig veranderd, maar binnen is het pand verbouwd en heringericht met circulair materiaal, infrarood warmtepanelen en circulaire meubels. Vaatwasser en verlichting is geleased, want in een circulaire economie gaat het niet om eigendom, maar om gebruik.

Er zijn nieuwe overlegruimtes en 24 werkplekken gecreëerd.  De voormalige stal kan geboekt worden voor congressen en evenementen. Ook is er ruimte voor vaste en tijdelijke exposities van circulaire bedrijven. De bijgebouwen bieden startende ondernemers een plek om pilots op te schalen en de stap naar de markt te zetten.

C-Bèta laat zien wat mogelijk is en brengt partijen bij elkaar

Guido Braam is een van de stuwende krachtenachter C-Bèta. De ambitie is C-Bèta te ontwikkelen tot dé ontmoetingsplek voor iedereen die wil bijdragen aan de circulaire economie en zo de transitie naar de circulaire economie te versnellen.

‘De economie verandert. We kunnen domweg niet doorgaan zoals we deden. Als we willen dat toekomstige generaties dezelfde kansen krijgen als wij, moeten we de economie circulair maken. Grondstoffen niet opmaken, maar oneindig bruikbaar of vernieuwbaar maken. Dat bereiken we alleen als we allemaal zoeken naar innovatieve en creatieve oplossingen. Bij C-Bèta laten we in de expositie zien wat er mogelijk is. We bieden ondernemers de ruimte om experimenten op te schalen en we organiseren evenementen.’

Guido Braam’s drive:

De 1,5 samenleving en C-Bèta

De maximale capaciteit is aangepast naar 30 personen in juni en vanaf juli kunnen er verdeeld over de zalen in totaal 66 bezoekers worden ontvangen. C-Bèta volgt met alles de richtlijnen van het RIVM en deze hangen op posters op meerdere plekken in de Hoeve. Daarnaast zijn de vloeren voorzien van signing zodat gasten elkaar straks zo min mogelijk in de weg lopen. Er wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden en er zijn wachthavens aangebracht bij de garderobe en de toiletten.

Op verschillende plekken hangen hand sanitizers en er worden strikte regels in acht genomen voor het serveren van eten en drinken. Bij ieder event worden de gasten persoonlijk welkom geheten en wegwijs gemaakt in C-Bèta 1,5.

 

Maria Busscher 

(eventmanager C-Bèta):

“We desinfecteren contactpunten meerdere keren per dag en reinigen oppervlakken na iedere meeting. Ik ben tijdens meetings beschikbaar voor vragen en zal ook een beroep doen op ieders solidariteit en gezond verstand. Eén ding zit ons dan weer mee; door het authentieke rieten dak is de ventilatie top geregeld, haha!”

Meer weten? Alle mogelijkheden en informatie vind je door op het logo te klikken: