Aankondiging themamaand : Circulaire ontwerpen/bouw.

In navolging van de themamaand Biobased Economie organiseert C-Bèta in november de themamaand Circulair Ontwerpen. Zo’n 80% van afval kan geëlimineerd worden door hier in de ontwerpfase al rekening mee te houden en de juiste ontwerpkeuzes. Hoog tijd dus om dit belangrijke thema in de C-Bèta spotlight te zetten. Wij zetten een prachtig programma neer, dat je meeneemt in de vragen, antwoorden, ideeën en ervaringen die komen kijken bij het circulair ontwerpen bij het bouwen van de toekomst. 

Door het organiseren van diverse events, workshops en webinars gaan we de laatste ontwikkelingen en uitdagingen binnen circulair ontwerpen belichten vanuit verschillende invalshoeken met voorbeelden van inspirerende koplopers. Er worden meerdere perspectieven en inzichten gedeeld die in een constructieve dialoog tot actie en verbinding kunnen gaan leiden. We zijn nu volop bezig met de vaststelling van het programma. Wil jij hierin bijdragen en je podium pakken? Neem dan contact op met Steven de Clercq en Navied Tavakolly via: steven@cbeta.nl.

Steven de Clercq gestart als trainee binnen C-Beta

Per september is Steven de Clercq gestart in het C-Bèta team. Binnen zijn traineeship programmering zal hij meehelpen aan het realiseren van de themamaand Circulair Ontwerpen. Steven is 23 jaar oud en is na zijn opleiding antropologie een Master gaan doen aan De Bildung Academie. Daar heeft hij geleerd dat het voor hem het beste werkt om de theorie en de praktijk zo veel mogelijk samen te laten komen in zijn leven om het beste uit beide te halen. Het thema natuur en de relatie die de mens daar mee heeft is voor Steven zijn passie geworden en hij is het laatste anderhalf jaar via verschillende projecten daar zich binnen aan het oriënteren. Over zijn eigen moestuin mag je hem altijd aanspreken en wie wilt kan dan ook zaadjes ontvangen voor het volgende seizoen. Hij is erg enthousiast om bij C-Bèta aan de slag te gaan. De locatie en de thema’s die daar langskomen zetten hem echt aan. Ook hoopt hij hier beter zijn plek te vinden in wat zijn bijdrage kan zijn aan de circulaire economie op de korte en de lange termijn. Daarbij helpt het dat de opzet van de themamaand erg breed is en dat hij zich daarmee goed kan gaan oriënteren.