Week van de Circulaire Economie: C-Bèta Five Years Forward

Op woensdag 3 februari organiseert C-Bèta met medewerking van SADC, Interface en Lodewijk Hoekstra, de tweede editie van C-Bèta Five Years Forward. Een programma waarbij we jou elk kwartaal 5 jaar verder in de tijd nemen en spreken met pioniers en koplopers van de toekomst. Hoe denken zij dat de circulaire economie er over 5 jaar uitziet? Wat zijn de drivers in deze transitie? Wat gaat het succes brengen? Welke investeringen moet er worden gedaan? En waar hebben we over 5 jaar definitief afstand van genomen? Het gesprek leidt naar handvatten die nu toepasbaar zijn op weg naar een circulaire economie

In deze editie is het thema Nature First. Een stad laten functioneren als een bos en met een bedrijventerrein de condities voor al het leven in de omgeving verbeteren. Sprekers zijn Janneke Leenaars van InterfaceRob de Wit van SADC en Lodewijk Hoekstra. Sinds 2012 heeft Lodewijk impact op het verduurzamen van ‘de groene sector’ met NL Greenlabel. NL Greenlabel heeft zich ten doel gesteld bedrijven en overheden te inspireren en informeren over hoe en waar en wanneer keuzes duurzamer kunnen bij het inrichten en het beheren van buitenruimtes. Deze koplopers nemen de natuur als uitgangspunt in hun business. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe maak ik een klimaatpositief businessmodel, hoe kunnen we op een andere manier met de ruimte tussen gebouwen op bedrijventerreinen omgaan, cities as a forest en hoe zorgen we ervoor dat steden en bedrijventerreinen over jaren nog steeds aantrekkelijk zijn. Hoe streven we naar een wereld waarbij de mens en de natuur in balans zijn. Een wereld waarin we als mensen gezond en gelukkig kunnen leven, zonder dat dit een nadelig gevolg heeft voor ecosystemen en de natuur om ons heen?

Jeff van Dijk is moderator van deze tweede sessie van C-Bèta Five Years Forward en zorgt dat er genoeg ruimte is voor vragen en discussie tijdens en tussen de presentaties door.

Wanneer: woensdag 3 februari 2021 16:00-17:30

Online bijeenkomst