C-Bèta Five Years Forward: True Cost Accounting

Op donderdag 12 november organiseert C-Bèta met medewerking van EY en Frank about tea de eerste C-Bèta Five Years Forward. Een programma waarbij we jou elk kwartaal 5 jaar verder in de tijd nemen en spreken met pioniers en koplopers van de toekomst. Hoe denken zij dat de circulaire economie er over 5 jaar uitziet? Wat zijnde drivers in deze transitie? Wat gaat het succes brengen? Welke investeringen moet er worden gedaan? En waar hebben we over 5 jaar definitief afstand van genomen? Het gesprek leidt naar handvatten die nu toepasbaar zijn op weg naar een circulaire economie

In deze eerste editie is het thema True Cost Accounting. True Cost Accounting is een nieuwe vorm van boekhouding waarbij niet alleen wordt gekeken naar de financiële waarden binnen een bedrijf, maar ook de impacts op natuurlijk en sociaal kapitaal worden berekend; ofwel de impact op de natuurlijke en sociale omgeving waarin het bedrijf opereert. 

In de laatste vijf jaar is de internationale belangstelling voor True Cost Accounting sterk toegenomen. In deze online bijeenkomst bespreekt EY met jullie hoe zo’n True Cost Accounting standaard er uit zou kunnen zien en wat dat zou kunnen betekenen voor de circulaire economie. Ook zullen ze praktijkvoorbeelden laten zien om inzicht te geven in hoe True Cost Accounting momenteel al wordt toegepast. Frank about tea deelt op welke manier zij hun theeproductie zo eerlijk mogelijk maken en geeft toe dat er nog uitdagingen zijn op dat gebied. Uiteraard is er veel ruimte voor vragen, discussie en hoe jij True Cost Accounting kan toepassen voor jouw product of dienst. 

Wanneer: donderdag 12 november 2020 16:00-17:30

Waar: online