Bij C-Bèta zit je goed!

Het zal geen verbazing opleveren dat de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta niet blijft bij bouwmaterialen, verlichting en verwarming. Ook de vergader-, flex- en drie huurunits worden circulair ingericht. VEPA (voorheen Drentea Future Office), ontwerper en fabrikant van circulair en duurzaam vervaardigd kantoor- en projectmeubilair, is ervan overtuigd dat het kantoor van de toekomst volledig circulair is. Dat die ‘toekomst al begonnen’ is, laten de units in C-Bèta wel zien.

Peter Kievits, Key Accountmanager bij VEPA: “Wij zien enorme kansen in duurzaam en circulair werken. We zijn er inmiddels heel goed in om met gebruikte producten en bestaande grondstoffen nieuwe meubels te maken. Tafel of kast, bureau, wandpaneel of bank: alles wat vanuit onze locatie in Emmen of Hoogeveen de fabriek uitrolt is op de tekentafel al gecheckt op milieu-impact, circulariteit en gezondheid.”

Zo zijn de Loft vergadertafels in C-Bèta volledig circulair ontworpen, zonder verspilling van restmateriaal en vervaardigd met gietijzeren hoekverbindingen gemaakt van eigen restmateriaal. Om er voor te zorgen dat de tafel makkelijk te monteren en demonteren is, zijn weinig tot geen toevoegingen nodig als er bijvoorbeeld elektrificatie moet worden toegevoegd. Daardoor blijft ook het productieproces van de tafel zo kort en efficiënt mogelijk. En dus: minder milieubelastend. Elk los onderdeel bestaat bovendien uit één materiaalsoort. Daardoor is de circulariteit op lange termijn ook gegarandeerd, het is gemakkelijk opnieuw te gebruiken.

Ook de bureaustoelen zijn duurzaam geproduceerd. De gebruikte onderdelen bestaan voornamelijk uit gerecycled aluminium en gerecycled polypropyleen. De toegepaste en tevens gemakkelijk vervangbare stoffen komen van leveranciers die net als VEPA het milieu hoog in het vaandel hebben staan. Natuurlijk wordt niet ingeboet aan zitcomfort en ergonomische eisen.

De frames van de geplaatste bureaus zijn opgebouwd uit hoogwaardig recyclebaar staal, voorzien van een duurzame epoxycoating. De bladen zijn van duurzaam FSC® of PEFC hout voorzien van een melamine of HPL toplaag.

Tot slot zijn de geleverde lockerkasten van 100% recyclebaar staal.

Peter Kievits: “De naam VEPA staat voor vernieuwing, kwaliteit, duurzaamheid. Vakmanschap en idealen. Focus op mensen en op de toekomst. Dat was al zo bij de geboorte van ons bedrijf in 1955 en dat is nog altijd zo.”