ThermIQ panelen getest

Tijdens de partnerbijeenkomst hebben Wigger Verschoor (Thuisbaas) en Dirk Bornhorst (Master of Engineering Konstanz) een presentatie gegeven over hun onderzoeken met ThermIQ panelen.

Wigger Verschoor heeft in een empirische data studie het energieverbruik gemonitord voor tenminste 14 woningen, waaruit is gebleken dat de infraroodpanelen van ThermIQ een significante daling in verbruik aantonen ten opzichte van gasgestookte verwarming.

Dirk Bornhorst heeft een wetenschappelijk onderzoek verricht naar de verschillende mogelijkheden van verwarmen. In dit onderzoek is door middel van een testopstelling in diverse identieke ruimten onderzoek gedaan naar diverse verwarmingstechnieken, waaronder diverse infrarood panelen, warmtepompen en cv-ketels. Er zijn in zijn onderzoek panelen van ThermIQ maar ook van andere aanbieders meegenomen. De ruimten waren niet goed geïsoleerd. Door middel van zeer geavanceerde meetapparatuur is o.a. ruimtetemperatuur en operatieve temperatuur (comfort) over een langere periode gemeten. Opvallend was het grote verschil in kwaliteit tussen de diverse IR panelen waarbij zeker enkele types geen goede temperatuur konden realiseren.

Er werd aangetoond dat ThermIQ IR panelen zeer efficiënt werken door een optimale samenstelling van de materialen en een geavanceerd sturingssysteem. Hierdoor kan ook een constante temperatuur worden gecreëerd. De panelen van ThermIQ kwamen uit dit onderzoek kwalitatief het beste naar voren. Voor het hele onderzoek, klik hier.