Biobased Economy Maand bij C-Bèta

De natuur is biobased en opereert al miljoenen jaren circulair, nu is het onze beurt! Innovatieve oplossingen zijn essentieel in deze circulaire transitie. Tijdens de C-Bèta themamaand biobased economy gaan we samen op zoek naar de nieuwste inzichten, inspirerende voorbeelden en mogelijkheden tot opschaling van biobased ontwikkelingen als driver voor de circulaire economie.

Binnen drie evenementen verwelkomen we de koplopers binnen biobased bouwen, biobased interieur en biobased inkopen op het podium van C-Bèta. Samen kijken we naar de mogelijkheden van nu en de toekomst. Hieronder meer informatie over de drie evenementen.

BIOBASED BOUWEN – 10 juni 14.00-16.00
In 2030 is 50% van de bouw in Nederland van biobased, regeneratieve materialen. Tijdens het evenement over biobased bouwen gaan sprekers Chantal van Schaik van Holland Houtland en Dennis Kerkhoven van YesAndMore gaan in op mogelijkheden om dit te realiseren en de enorme maatschappelijke impact die dit teweeg gaat brengen.

Kom ook digitaal langs op 10 juni om:
–  Maatschappelijke impact van biobased bouwen zichtbaar te maken door middel van de online assessment tool;
–  door financiering- en waarderingsmodellen de juiste voorwaarden voor biobased gebiedsontwikkeling van bouwprojecten te realiseren;
– Je laten inspireren door voorbeelden van de volgende biobased koplopers: Daan Bruggink van ORGA Architect en Yvette Govaart van Coup Group.

BIOBASED INTERIEUR – 23 juni 15.00-17.00
Een biobased gebouw is pas compleet met een een biobased inrichting. Tijdens het evenement over biobased interieur gaat Spreker Machteld Rijnten van The Substitute in op negatieve gevolgen van “fast furniture” en de oplossingen die biobased alternatieven bieden.  

Kom ook digitaal langs op 23 juni om:
–   In te spelen op de kansen en uitdagingen gerelateerd aan het ontwerp, de productie, het gebruik en de reststroom van biobased interieur;
–  Kritisch te kijken naar de vereisten om biobased ook een daadwerkelijk duurzaam alternatief te laten zijn;
–  Je laten inspireren door voorbeelden van de volgende biobased koplopers: Erik Luisman van Vepa, Klaske Postma van Regeneration Design, Janneke Leenaars van Interface en Jhon Campo van Campo interieur en advies.

BIOBASED INKOPEN – 29 juni 14.00-16.00
Opschalen naar de biobased economie gaat sneller samen en dit kan al vandaag! Tijdens het evenement over biobased inkopen gaat spreker Jan-Willem van de Groep van de Biobased Buyer Group in op de gezamenlijke zoektocht naar optimale processen om biobased oplossingen grootschalig en op korte termijn in te kopen.

Kom ook digitaal langs op 29 juni om:
–  Bedrijven die nu nog in nichemarkten opereren en nieuwe startups te kunnen stimuleren tot opschaling door middel van launching customers;
– De mogelijkheden te ontdekken om op korte termijn duurzame aanbestedingen bij opdrachtgevers te realiseren en het gezamenlijk creëren van de juiste condities binnen een Buyer Group;
–  Je laten inspireren door voorbeelden van de volgende biobased koplopers: Martijn Savenije van Spaak CS, Marc Postel van Fairm, Mark Lepelaar van NPSP, Gerben Nij Bijvank van The Spring Company en John Smits van ECOR.

Klik hier voor om je aan te melden voor een of meerdere events. Deelname is kosteloos.