SADC en Heembouw realiseren uitbreiding van C-Bèta

In samenwerking met SADC start Heembouw in februari 2020 met de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. De loods wordt een showcase voor circulariteit met (internationale) exposure. Vanaf de zomer 2020 kunnen circulaire ondernemers hier hun eigen ruimtes van 15 tot 35 m2 huren. Het ontwerp is van DOOR Architecten.

Heembouw verbouwt de loods van circa 1.000 m2 tot een inspirerende playground en huurunits voor startups en scaleups die zich bezighouden met circulariteit. Er is ruimte om te experimenteren, testopstellingen te doen en diensten en producten fysiek te tonen. De gemeente Haarlemmermeer heeft een parapluvergunning afgegeven waardoor er op C-Bèta geëxperimenteerd kan worden, bijvoorbeeld met kleine bouwwerken of testopstellingen. Ondernemers profiteren hiervan omdat ze worden ontzorgd in de administratieve afwikkeling. Door de verbouwing van de loods wordt het aanbod van werkplekken op C-Bèta vergroot.

Komende periode werkt Heembouw het ontwerp digitaal uit in BIM en wordt het waar mogelijk aangepast aan de beschikbare circulaire bouwmaterialen uit de markt. Heembouw zet haar ervaring en kennis in van projecten zoals de realisatie van het modulaire TNO EMB Lab in Delft en het ontwerp en realisatie van het eigen duurzame, circulaire en gezonde kantoor voor Heembouw Kantoren in Berkel en Rodenrijs. De realisatie van C-Bèta start in februari 2020; de oplevering staat gepland voor de bouwvak 2020.