Play Mental Foundation in unit 4 gevestigd

Recent heeft Play Mental Foundation haar intrek genomen in unit 4 van de loods van C-Bèta. Play Mental Foundation is een ANBI-geregistreerde stichting die zich inzet voor het verbeteren van de mentale gezondheid van tieners en (jong)volwassenen. Oprichters zijn Edson Braafheid en Gianni Zuiverloon: “Nu de mentale gezondheidsproblematiek tot een recordhoogte is gestegen, moeten we actie ondernemen. Daarom hebben we de handen ineengeslagen.”

Sterkere basis voor de toekomst

Play Mental Foundation is een toegewijde groep van twaalf professionals die weten wat het is om te maken te hebben met rusteloosheid, druk, stress, depressie of andere mentale belemmeringen. Zij hebben de afgelopen jaren hun lessen geleerd en geven die lessen nu door, delen hun eigen ervaringen door andere professionele inzichten, workshops en sport clinics aan te bieden. Daardoor creëren ze niet alleen bewustzijn, maar geven ze ook handvatten om met mentale gezondheidsproblemen om te gaan. Play Mental Foundation wil de jongeren een sterkere basis voor de toekomst geven.

Vijf pijlers

Play Mental Foundation doet dat door de vijf pijlers van geestelijke gezondheid in de praktijk te brengen: bewustwording, kwetsbaarheid, discipline/routine, focus en weerbaarheid. Met deze pijlers probeert het bedrijf jongeren de bouwstenen mee te geven om de wereld van binnen naar buiten te benaderen en niet andersom. Deze vijf pijlers zijn gericht op henzelf als individu en niet op wat de buitenwereld van hen vindt.


Bekende ambassadeurs

Play Mental Foundation werkt met vijf bekende ambassadeurs die de jongeren kennen door hun sportieve successen en topprestaties. Maar een succesvolle carrière neemt ook een enorme verantwoordelijk en druk met zich mee. Achter de schermen moesten zij ook hun problemen het hoofd bieden, worstelen met verwachtingen, ontberingen en tegenslagen. Dat is een kant die niet zichtbaar is. Hun verhaal zal de jongeren misschien verbazen, maar zeker ook steunen en motiveren. Ambassadeurs zijn Ryan Babel, Regi Blinker, Gregory van der Wiel en oprichters Gianni Zuiverloon en Edson Braafheid. Inmiddels hebben zich al nieuwe ambassadeurs aangemeld.

Donateurs

Donateurs en sponsoren maken het mogelijk om meer workshops en sport clinics uit te kunnen rollen op scholen, verenigingen en bedrijven én meer professionals (psychologen, mental coaches en culturele antropologen) aan te kunnen nemen. Onder de donateurs vallen gemeenten, bedrijven uit het eigen netwerk of die van de ambassadeurs.