Nieuwe Circular Spotlight: No Plastic, Fantastic!

Net zoals vorig jaar tijdens de Week van de Circulaire Economie, hebben we weer een nieuwe Circular Spotlight gelanceerd. Dit keer is het thema: No plastic, fantastic! Met producten die een alternatief zijn voor het gebruik van plastic en bedrijven die iets moois maken van plastic afval. Zolang de berg plastic afval maar naar beneden gaat. Benieuwd naar de exposanten? Lees er hier alles over. Of bekijk hier de video waar ze zich allemaal voorstellen

Grown.bio

Grown.bio produceert zonder machines. Met landbouw afval als basis wordt Mycelium ingezet als het essentiële productie middel. Mycelium is de naam voor het wortel netwerk van paddenstoelen. Mycelium groeit snel, en gebruikt landbouw afval als voeding. Een mengsel van mycelium en organische reststromen worden in een mal gedaan, waarin de schimmel in 5 dagen een vaste vorm aanneemt. Daarna wordt het afgebakken en blijft een sterk, licht en duurzaam product over. Dat is een natuurlijk alternatief voor piepschuim, en heeft daarom heel veel toepassingen. Grown.bio maakt in haar fabriek in Heerewaarden verpakkingen en interieur producten.

Uppact

UPPACT bouwt regionale circulaire ecosystemen om steden en regio’s te helpen hun plastic én textiel kringloop te sluiten. UPPACT gebruikt daarvoor een unieke en innovatieve technologie die ongesorteerd, ongewassen, ongeshredderd en moeilijk-tot-niet te recyclen gemengd plastic en textiel afval kan verwerken tot hoogwaardige nieuwe materialen en robuuste en recyclebare producten. De UPPACT Eemshaven test- en demo fabriek verwerkt huishoudelijk, maritiem, ziekenhuis-, textiel-, landbouw- en bouwafval en is de eerste stap op weg naar 2-3 grote fabrieken in Nederland. Met een minimale footprint maakt UPPACT Nederland weer schoon, groen en circulair.

BE O Lifestyle

BE O Lifestyle - Axeswar Design

BE O Lifestyle is een bedrijf wat alledaagse producten maakt voor een klimaat positieve toekomst. Deze missie zijn we gestart met de BE O bottle, een herbruikbare waterfles gemaakt van plant-based bioplastic, gemaakt uit een reststroom van suikerriet. Omdat het suikerriet tijdens de levensduur meer CO2 opneemt, dan dat er wordt uitgestoten tijdens het transport- en productieproces, is de BE O bottle klimaat positief! (-80 gram per fles).  De bottle is ontworpen volgens circulaire principes. Alle onderdelen zijn gemakkelijk van elkaar te halen en los te verkrijgen in onze webshop. Hierdoor kan de gebruiker zelf de onderdelen vervangen

Coffee Based

Home (NL) - Coffee Based

Onze nationale koffieverslaving is goed voor zo’n 18 miljard kopjes koffie per jaar. Zonde dat het koffiedik nu meestal in de reguliere afvalbakken belandt, want ook na het zetten van een kop koffie, heeft dit materiaal nog waarde. Verschillende eigenschappen van koffiedik, zoals de kleur, geur en het sfeertje rondom koffie, zorgen ervoor dat Coffee Based juist dit ‘afvalmateriaal’ heeft uitgekozen als grondstof om producten mee te maken.

Beat the Bag

Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes én geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door reclamedoeken van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen helpen we de circulaire economie in Nederland verder op weg. In sociale werkplaatsen wordt met veel liefde genaaid aan deze duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee we voorzien in sociale en lokale werkgelegenheid.

100% duurzaam, 100% sociaal en 100% lokaal.

vanPlestik

vanPlestik is een jong bedrijf met een missie: het creëren van mooie circulaire producten, aandacht trekken voor het plastic probleem en het redden van zo veel mogelijk plastic uit de verbrandingsovens. vanPlestik heeft een 3D printer ontwikkeld en gebouwd die plastic afval gebruikt als grondstof. Met deze printers is het mogelijk om lokaal plastic te recyclen in unieke, hoogwaardige en betaalbare objecten zoals stoelen, tafels en bloempotten.

BrickBin

Modulaire afvalbak van 100% gerecycled materiaal - BrickBin

BrickBin helpt mee aan een beter milieu. Alle grondstoffen worden steeds schaarser en zijn lastig te hergebruiken. BrickBin heeft dé perfecte oplossing om milieubewust afval te scheiden. Onze afvalbak is gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

BrickBin heeft een manier gevonden om deze stoffen te hergebruiken en er een mooi product van te maken. Er kunnen verschillende deksels op gemonteerd worden, elke afvalstroom heeft zijn eigen kleur, met een duidelijke bestickering met tekst en pictogrammen.