Ondernemers gezocht!

Ben jij op zoek naar een locatie voor jouw duurzame bedrijf?
Wil je wél duurzaam ondernemen, maar géén gedoe met vergunningen?Dan kan je bij ons terecht …

De gemeente Haarlemmermeer heeft ons namelijk een zogeheten parapluvergunning verleend. Die maakt het mogelijk duurzame activiteiten te ontwikkelen in het gebied, zonder dat telkens een aparte vergunning moet worden aangevraagd. Daarmee verdwijnt een hoop administratief gedoe!

Dit is wat Wethouder John Nederstigt (Duurzame Economische Ontwikkeling) erover zegt: ‘Haarlemmermeer vindt duurzaamheid erg belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat het een van de pijlers van het coalitieakkoord is. Logisch ook: Haarlemmermeer moet ondanks forse milieudruk een aangename plek zijn om te wonen én te werken. Wat mij betreft gaan ondernemen en  duurzaamheid hand in hand. Daarom gaan we ruim baan geven aan innovatieve plannen, en ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk last hebben van procedures. Met deze vergunning voor C-Bèta maken we het makkelijk om ondernemers die snel willen starten, een plek te geven in onze gemeente.

Parapluvergunning

Wil je je vestigen op het terrein van C-Bèta, dan profiteer je van deze parapluvergunning. Het is de eerste vergunning die op deze manier verleend is door de gemeente en hij is geldig voor een periode van tien jaar. Natuurlijk houden we gezamenlijk tijdens de looptijd de vinger aan de pols om te zien of deze manier van vergunningverlening goed werkt voor ondernemers en de omgeving.

Activiteiten

Welke activiteiten kan jij realiseren? Een veelvoud aan ideeën en initiatieven behoort tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsmatige activiteiten of de creatie van een ‘living lab’, maar ook de opslag van elektriciteit, shortstaytiny houses en tuinen met horeca of exposities behoren tot de mogelijkheden.

Neem contact met ons op als je meer wil weten. Isaac Roeterink en Eelco Kienhuis vertellen je graag meer, info@sadc.nl of bel naar 020 20 666 40.