Nieuw: heerlijke koffie uit onze KoffieHOEK

Je kunt nu ook heerlijke koffie krijgen bij C-Bèta door een echte barista gemaakt. Uit onze volledig circulair gemaakte KoffieHOEK. Koffie met een goed verhaal dus. Maar ook water en limonade zijn hier te krijgen.

Deze week zijn we weer open dus geen beter moment om onze circulaire KoffieHOEK te presenteren. Het is nu mogelijk om een heerlijk bakje Moyee Coffee te laten maken door een van onze barista’s Richard of Marleen. Espresso, cappuccino of een flat white. Het is nu allemaal mogelijk. De KoffieHOEK is mogelijk gemaakt door HOEK en vertelt de mooie verhalen van de circulaire economie. Want verhalen vertellen is wat we doen bij C-Bèta. Zo worden de bekers waar je straks je espresso uit drinkt, apart verzameld, duurzaam vervoerd en worden er weer nieuwe gebruiksartikelen van gemaakt. Wordt de koffiedrab weer uitgestrooid als compost over het land waar wij onze gewassen weer van eten. Is de pistonautomaat niet gekocht, maar geleased, want in de de circulaire economie draait het niet om bezit, maar gebruik. En zo kunnen we nog wel even verder gaan, want we gebruiken kraanwater om flessen en transport te besparen en in plaats van frisdrank, schenken we siroop (van Roze Bunker) om limonade mee te maken. En dan ook nog eens siroop met minder onnatuurlijke suikers. De schorten die onze barista’s dragen zijn gemaakt door Denim Dutchie die kleding maakt van overgebleven jeans van onder andere MUD Jeans . Als laatste gebruiken we de bonen van Moyee. Moyee brandt en verpakt de koffie daar waar het verbouwd wordt zodat er meer waarde bij de boeren blijft. Een goed verhaal dus. Natuurlijk drinken we onze cappuccino met haverdrank of sojadrink.

Ook de koffieHoek zelf is helemaal circulair. Gemaakt van een oud dressoir en helemaal opgepimpt met tweedehands materialen om er een mobiele koffiebar van te maken. Zo is onze watertap een oude biertap, de wasbak vonden we achter C-Bèta en de houten schaaldelen die erop zijn bevestigd hebben zo ook weer een mooie bestemming gevonden. De tekeningen maken het helemaal compleet. Die zijn gemaakt door Astrid van Toveraap.

Kom je ook gezellig een lekker bakje koffie bij ons drinken?