Jaarprogramma 2021-2022: doe je mee?

Nederland in 2050 volledig circulair, daar is een stevige transitie voor nodig in energie, hoe we producten maken en repareren en hoe we bouwen en ons voedsel verbouwen (bron). Bij C-Bèta staat werken AAN, experimenteren MET en kennis delen VAN circulaire gebiedsontwikkeling, en daarmee het Bouw- en Voedselvraagstuk, centraal. Want hoe doe je dat? Een gebied ontwikkelen op basis van circulaire principes? Hoe combineer je een steeds drukker en dynamisch wordende omgeving met duurzame groei? Wat zijn de uitdagingen? Waar liggen de kansen? 

Daarom programmeren wij de komende twee jaar (2021-2022) actief op circulaire gebouwen en gebieden. Aan de hand van themaweken diepen we een vraagstuk verder uit. Wat je kunt verwachten:

Onderwerp

Circulaire gebieden

Thema’s

Natuurinclusief bouwen / Cities as a forest / biodiversiteit

Wanneer

Week van de Circulaire Economie
Februari

Bouw en inrichting

Circulair biobased bouwen (o.a. houtbouw)

Wastebuild
Juni

Circulaire voedselvoorziening

Circulaire voedselsystemen & regeneratieve landbouw

Wereldvoedseldag
Oktober

Denk en werk je mee?

C-Bèta gelooft erin dat je samen verder komt. De kennis en expertise binnen de circulaire transitie is specialistisch en veelzijdig. We zoeken binnen ieder thema de koplopers, de doeners en de initiators. Partners waar we graag mee samenwerken en de transitie verspoedigen. 

Wat bieden we je? De meest relevante en inspirerende locatie voor programmering rondom circulariteit. Een zeer groot en relevant netwerk samen met onze partner SADC en C-creators. En een ervaren en bevlogen organisatie die al sinds 2016 aan de weg timmert. 

Ben je geïnteresseerd of heb je een introductie voor ons die relevant kan zijn binnen de genoemde thema’s waarbinnen we gaan programmeren komende twee jaar? Neem dan contact op met Astrid via astrid@cbeta.nl voor een kop koffie, live als het kan en anders gewoon virtueel.

Kraamkamer voor circulaire successen

In onze 165 jaar oude hoeve op Schiphol Trade Park zien circulaire creaties en innovaties het daglicht. Als circulaire werk-, expositie- en evenementenlocatie bieden we ondernemers een vertrekpunt voor denken, doen en ontmoeten. We brengen mensen bij elkaar door het faciliteren en organiseren van events en door het actief programmeren op het circulaire thema. We bieden bedrijven werk- en fysieke ruimte voor experimenten en exposure. Zo ontstaat een community waarin gelijkgestemden met elkaar in contact komen, kennis uitwisselen en samenwerken aan concrete uitdagingen van en oplossingen voor een circulaire toekomst. 

Waarom we het doen?

Wij werken er hard aan om in 2050 als Nederland een circulaire economie te zijn. Centraal in de circulaire economie staat de gedachte: Waarde toevoegen en niets beschadigen. De laatste jaren is de circulaire economie steeds meer onder de aandacht gekomen. Het is echter nog lang niet het nieuwe normaal. Er zijn zoveel nieuwe ontwikkelingen gaande en tegelijkertijd zo weinig mogelijkheden om, samen met partners, iets te ontwikkelen om vervolgens aan de rest van de wereld te laten zien en grootschalig te implementeren. Daar speelt C-Bèta op in. 

C-Bèta

C-Bèta is een samenwerking tussen SADC en Buildings that Matter B.V. Samen werken wij aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. C-Bèta is een circulaire werk-, expositie- en evenementenplek op Schiphol Trade Park, gelegen vlak onder de rook van Schiphol. Schiphol Trade Park is een ontwikkeling van SADC en heeft de ambitie om het meest innovatieve en duurzame werkmilieu van Europa worden. C-Bèta speelt een belangrijke rol in het behalen van die ambitie.