C-Bèta straks weer open in 1,5 meter samenleving

Minister President Mark Rutte kondigde het dinsdag aan: tot 20 mei sowieso nog binnen blijven. Daarna zien we of er meer versoepeling komt. Maar de kans is groot dat de 1.5 meter afstand houden voorlopig zo blijft. Natuurlijk willen we als C-Bèta graag weer open en jullie weer kunnen verwelkomen. Hoe gaan we dat doen? En wat gaan we allemaal doen?

Op internet rouleren al de meest hilarische filmpjes over hoe mensen op de terrassen en restaurants worden bediend straks. Ook is er al het een ander te vinden op hoe verschillende locaties omgaan met de 1,5 meter. C-Bèta is ook een plek waar mensen samenkomen, wordt gegeten en geborreld en dus hebben wij ook nagedacht wat nog wel kan en op welke manier. Maar naast een ontmoetingsplek hebben wij als doel het versnellen van de transitie naar de circulaire economie. Ook daar hebben wij manieren voor gevonden om dit te kunnen blijven uitvoeren.

 

Allereerst onze bijeenkomsten. Gelukkig is onze Hoeve groot en goed geventileerd. Dit betekent dat we straks in twee ruimtes groepen kunnen ontvangen, in de grote kas en in de grote zaal. In de grote kas kunnen er 12 mensen zitten met 1,5 meter afstand. In de grote zaal 50. Uiteraard kan er ook aan een tafel worden vergaderd. Waar nodig worden ruimtes op de vloer afgezet door tape om 1,5 meter aan te geven. Bij twee groepen tegelijkertijd, kunnen we gebruik maken van de extra ingangen die we hebben. Eten en drinken kan worden afgehaald door onze gasten aan de uitgiftepunten waarbij de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Ook werken wij met handschoenen. Oppervlakten, deurklinken en toiletten worden vaker schoongemaakt. Uiteraard is er op de toiletten voldoende zeep en papieren handdoekjes. Een van onze medewerkers is te allen tijde aanwezig als aanspreekpunt.

 

 

Dan komen op onze tweede tak van sport, het aanjagen van circulaire economie. Dit doen we door het verhaal van de circulaire economie te vertellen aan onze bezoekers aan de hand van onze exposanten, mensen samen te brengen door onze eigen programmering op bepaalde thema’s en te inspireren. De afgelopen weken hebben we twee projecten hiervoor opgepakt:

1. Onze community een digitaal podium bieden en elkaar online vinden;

2. Een programma samen stellen rondom het thema Food wat we eerst online kunnen uitrollen en daarna hopelijk ook weer offline.

 

Onze LinkedIn community is inmiddels ‘live’ en daar vertellen onze partners en exposanten wat zij al doen in de circulaire economie. Ook worden vragen aan elkaar gesteld met als doel van elkaar te leren. Een tweede fase is dat we via onze community sprekers uitnodigen anderen te inspireren met hun kennis en ervaringen. Binnen het Food programma gaan we samen met ondernemers en kennisinstituten onderzoeken hoe een maaltijd geen 3000 km meer hoeft af te leggen, maar nog maar 33. Een actueler thema dan dit kun je nu bijna niet vinden in de huidige crisis waarbij we merken dat de ketens korter moeten nu de reguliere reguliere ketens uitvallen. Uiteraard stoppen we niet met de online activiteiten als we straks als vanouds weer open kunnen, maar ondersteunt het één, het ander.

 

Wij gaan snel aan de slag met de voorzorgsmaatregelen de komende tijd en hopelijk zien we elkaar snel weer in Hoofddorp!