100 ramen, 1 pantry, 27 deuren, sanitair en nog veel meer

Dat zijn de materialen van het Centre Court Den Haag en het Arsenaalgebouw in Leiden die in de loods van C-Bèta een tweede leven krijgen. Begin april start aannemer Heembouw met de circulaire renovatie van de loods.

 

Het Centre Court in Den Haag ondergaat momenteel zelf een renovatie. Heembouw heeft ‘beslag weten te leggen’ op diverse sanitair, 27 kozijnen en deuren, en een complete pantry. De pantry zal verwerkt worden in een nieuw te bouwen meubel, gemaakt van lokaal hout. De deuren worden ingekort en geschilderd, het beslag wordt hergebruikt.

 

Daarnaast is ook het Arsenaalgebouw in Leiden ‘leverancier’ van materialen voor de loods. De voormalige kazerne wordt momenteel gerenoveerd. Zo’n 100 ramen die worden vervangen, worden in de C-Bèta loods hergebruikt in een nieuwe wand, en ingezet als wind- en waterscherm.

 

Dit is nog maar een greep uit alle materialen die in C-Bèta een nieuwe bestemming krijgen, en de circulaire toepassingen in de loods van 1.000 m2.  De loods wordt een showcase voor circulariteit met (internationale) exposure. Vanaf de zomer 2020 kunnen circulaire ondernemers hier hun eigen ruimtes van 15 tot 35 m2 huren. Het ontwerp is van Door Architecten. Lees hier meer over de renovatie.