Uitnodiging: Circulaire Economie in één dag

Raak up-to-date met de kern van Circulaire Economie in één dag! Theorie en praktijk gebracht door (inter-)nationaal expert Douwe Jan Joustra

Joustra introduceerde Circulaire Economie (CE) in Nederland en was co-initiator van één van de eerste rapporten over de potentie van het nieuwe economische model: Ondernemen in de Circulaire Economie (2014). Hij was in de gelegenheid het rapport te presenteren aan koning Willem-Alexander.

Vanaf het begin is Joustra een koploper geweest in de implementatie van de circulaire economie in verschillende settings: overheden (van gemeenten tot (inter-)nationaal), als influencer in de gebouwde omgeving, onderwijs en onderzoek en verschillende industrieën.

De economie staat voor een ‘reset’. De Corona-crisis laat zien waarom; daar duiken we dieper in gedurende de dag. Zoals de Ellen MacArthur Foundation in haar eerste rapport al zei: “Re-think and Re-design” is de sleutel. Dat gaan we doen op deze intense dag. Je wordt geconfronteerd met nieuwe manieren van kijken naar markten en je marktpositie op korte en lange termijn, ervaar de kracht van design-denken voor producten en services, het is een benadering met impact bij implementatie.