Woody Building Concepts huurt unit op C-Bèta

Dinsdag 16 maart is de huurovereenkomst getekend tussen Woody Building Concepts en C-Bèta Work/SADC. Met ingang van april zal Woody Building Concepts haar werkzaamheden uitbreiden vanuit een unit in de onlangs circulair gerenoveerde loods van C-Bèta. Maarten Bakker, Directeur bij Woody Building Concepts: “C-Bèta is een inspirerende omgeving voor circulaire ondernemingen. Een plek waar je flexibel kunt werken, elkaar kan ontmoeten en nieuwe inzichten en innovaties kunt delen. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van deze community en daar onze circulaire bijdrage aan te leveren.”

De in totaal 15 units zijn voor circulaire ondernemers die zich bezighouden met de circulaire ontwikkeling van gebouw en gebied. Bijvoorbeeld met bouwmaterialen, energie en mobiliteit. Woody Building Concepts ontwerpt, ontwikkelt en bouwt innovatieve toekomstbestendige gebouwen op het snijvlak van Eco en Hightech, volledig in hout. Erik Schampers, Innovatie Strateeg bij Woody Building Concepts: “Wij creëren gebouwen die de omgeving mooier maken en waarin het gezond en prettig werken is. Daarbij willen we toonaangevend zijn in gezondheid, circulariteit en betaalbaarheid.”

Woody Building Concepts vormt samen met Hercuton, Remco Ruimtebouw, Pvvt, ServicebouwPlus, Remco International en Ocmer het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep. Woody Building Concepts werkt – vanuit Nieuwkuijk en binnenkort Hoofddorp – samen met producenten en co-makers die koploper en expert zijn in hun eigen werkveld. Op dit moment wordt HoutWerk gerealiseerd in opdracht van Lingotto. HoutWerk is een volledig houten kantoorgebouw op Campus Werkspoor in Utrecht. In het gebouw worden behalve hout ook diverse circulaire materialen toegepast.

Eelco Kienhuis, salesmanager SADC: “We willen in de loods van C-Bèta ondernemers bij elkaar brengen die zich bezighouden met de circulaire ontwikkeling van gebouw en gebied. Houtbouw is zeer veelzijdig en ijzersterk. We zien het daarom gelukkig ook steeds vaker toegepast. Woody Building Concepts kan hiermee een belangrijke bijdrage aan de community leveren.”