20 Juni 2023: CIRCO Track, circulaire business opportunities voor de bouw. Bespaar kosten met een circulair verdienmodel!

event circulaire business opportunities voor de bouw

C-Beta nodigt opdrachtgevers, aannemers, bouwbedrijven, producenten van bouwmaterialen, architecten, electra en installatie aanbieders, organisaties voor sloopwerkzaamheden en afvalverwerkers uit om zich op te geven voor de nieuwste CIRCO Track: circulaire business opportunities voor de bouw. Een initiatief is van Impact Hub Amsterdam.

In de bouwsector worden veel grondstoffen en energie gebruikt. Ook hier krijgen we steeds meer te maken met grondstoffen schaarste, leverings- en prijsonzekerheid, hoge transportkosten en veranderende wet- en regelgeving. Stabiliteit, grip op de kosten, leveren van kwaliteit en duurzaam en toekomstbestendig ondernemen vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Hierdoor ontstaan nieuwe ketens en samenwerkingen. Met deze CIRCO Track leer je als bedrijf samen met andere partners in de waardeketen hoe je hier meer grip op kunt krijgen en welke stappen voor jouw bedrijf relevant zijn. Je creëert op deze manier meer waarde voor je bedrijf en je klanten.

Wat levert deelname jouw bedrijf op? 

 • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
 • Tijdens de Track werk je samen met ketenpartners, dat maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. Bovendien houd je er mogelijk nieuwe partners aan over.
 • Je gaat intensief aan de slag met ervaren CIRCO trainers die expert zijn op het gebied van circulair ontwerp in jouw branche.
 • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools, en inzicht in (markt)ontwikkelingen.
 • Het bereid je voor op de komst van actuele wet & regelgeving. En je krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
 • Je gaat naar huis met een duidelijk en concreet plan voor een circulair product of dienst, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.

MELD JE HIER AAN
VOOR DEZE CIRCO TRACK

Programma

Een CIRCO Track bestaat uit drie (fysieke of online) bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. Je krijgt tijdens de Track kennis aangereikt die je direct op je eigen case toepast. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken.

Dag 1 Initiate Workshop (halve dag / op locatie)
Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat aan de slag met het product of de dienst van jouw bedrijf. Samen duiken we in het gedachtengoed van de circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes. Je analyseert de huidige waardeketen van jouw bedrijf en brengt in beeld waar waardevernietiging en verspilling zitten. Hier liggen jouw circulaire kansen!

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag / op locatie)
Je deelt je ambities met andere deelnemers. Handig, want zij komen uit dezelfde keten en kunnen je dus nuttige input geven op jouw idee. Daarna ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Je ontwikkelt je circulaire businessmodel of (her)ontwerpt je product en/of dienst.

Dag 3 Implement Workshop (halve dag / op locatie)
We kijken naar de technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten uit de vorige workshop. Je brengt de gevolgen voor je bedrijfsvoering in kaart en berekent de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières en je bedenkt hoe je klanten, collega’s en management mee kunt krijgen in je ambities. Je sluit af met het maken en geven van een doordachte pitch.

De locatie van deze track is de circulaire en inspirerende Hoeve van C-Bèta
Adres: Dream St 10, 2133 LK Hoofddorp

Praktische informatie

Doelgroep

Deze Track is interessant voor bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners, werkzaam in de bouwsector in Noord-Holland, die producten of diensten willen verbeteren in hun bedrijf.

 • Opdrachtgevers en aannemers
 • Bouwbedrijven
 • Producenten van bouwmaterialen
 • Architecten
 • Electra / Installatie aanbieders
 • Organisaties voor sloopwerkzaamheden
 • Afvalverwerkers

Deelnemers

Aan deze Track doen minimaal 8 en maximaal 12 bedrijven mee. Om de Track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het herontwerp van je product én van je businessmodel.

Investering

Per bedrijf is de investering € 1.000,-. Voor dit bedrag volgen 2 personen, 3 volledig verzorgde workshopdagen en ontvangen zij al het workshopmateriaal. De feitelijke kosten zijn € 2.000. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland.

MELD JE HIER AAN
VOOR DEZE CIRCO TRACK

“We hebben veel waardevolle connecties gekregen en het zetje in de rug dat we nodig hadden om slagen te maken richting meer duurzaamheid en circulariteit.”

Oud-deelnemer CIRCO

”Circulariteit is geen gimmick, maar een toepasbaar businessmodel.”

Oud-deelnemer CIRCO