Studio Wae

Studio Wae is opgericht in 2017 door Tynke van den Heuvel. Ze heeft 14 jaar in een recycling bedrijf gewerkt voor metaal en elektrische apparatuur. Hier leerde ze hoe ze van afval een waardevolle stroom kon creëren en combineerde dit met haar geometrische ontwerpen, geïnspireerd op M.C. Escher.

Visie
De visie van Studio Wae is om impact te maken op de natuurlijke grondstoffen winning, door van reststromen, schaalbare mooie producten te maken. Wij vinden het belangrijk dat iedereen het bewustzijn krijgt, dat afval een positieve waarde kan hebben.

Circulair beton
We maken circulaire bestrating die voor 76% uit hergebruikt puin gemaakt is afkomstig van Urban Mining (= oude bestrating en materialen van gebouwen, die klaar zijn voor de sloop). Door het produceren van de betonnen Cityscape tegels, is het voor ons mogelijk om onze liefde voor design en de passie voor recycling te combineren. Dit resulteert in een hoogwaardige designtegel die gegarandeerd jarenlang meegaat. Wij zijn partners met NL Greenlabel voor een duurzame buitenruimte. De grondstoffen van de tegels uit de The Right Wae Collectie, blijven ook in de cirkelvormige lus.

Circulaire flooring
Onze unieke tapijttegels met geometrische vormen zijn gemaakt van productie uitval van grote tapijttegel producenten in Nederland. Met deze pioniers op het gebied van duurzaamheid zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten om de levensduur van hun afval te verlengen. Kies jouw eigen kleur, vorm en maat om een ​​uniek tapijt te creëren, die in elke ruimte past. Met een uniek kliksysteem worden de losse tegels met elkaar verbonden, waardoor je alle vrijheid hebt om een eigen compositie te maken.

Custom Made
Architecten en projectstoffeerders kunnen een kleurenpalet aangeven en/of uitkiezen uit de grote fysieke voorraad. Daarna wordt het product volgens deze wensen geproduceerd. Wij werken nauw samen met onze dealers Gispen, Royal Ahrend en Cantor, zij kunnen ook een ontwerp aanleveren.

Sociale impact
De productie van de tapijt collectie van Wae gebeurd in Utrecht en wordt uitgevoerd door mensen met beperkte werkgelegenheid op onze eigen werkvloer. Onze missie is om zoveel mogelijk Syrische statushouders in dienst te nemen en hen een solide basis te bieden voor het opbouwen van een toekomst in Nederland.

studiowae.nl