Tegenstroom

Tegenstroom is in 2014 opgericht. De slogan was dat we af moesten van het gas van Poetin. Dat vond men toen nogal vergezocht. Momenteel zitten we middenin de pijnlijke waarheid. We maken ons zorgen over de betaalbaarheid van energie. En natuurlijk ook over klimaatverandering.

In de politiek wordt de roep steeds groter om energiebedrijven weer terug te brengen in publieke handen. Dat vindt Tegenstroom ook een goed idee. Sterker nog, ook hierin zijn ze de tijd vooruit: de gemeente Haarlemmermeer is 100% aandeelhouder van Tegenstroom.

Betaalbare energie

Tegenstroom heeft als doel om zo snel en zo veel mogelijk duurzame, lokale én betaalbare energie op te wekken. Zij zien energie als een nutsvoorziening, geen commercieel product. Jammer genoeg is de prijs voor groene stroom nog steeds afhankelijk van de landelijke energiemarkt (gewoonweg omdat de zon niet altijd schijnt). Langzamerhand zal dit veranderen en kunnen we met lokale opwek energie betaalbaar houden.

Op dit moment levert Tegenstroom aan hun klanten 100% zonnestroom opgewekt door lokale ondernemers. Zo houdt het bedrijf energie én geldstromen binnen Haarlemmermeer. Tegenstroom levert ook gas, helaas fossiel aardgas. Om dat te ‘vergroenen’ plant Tegenstroom bomen en struiken in Nederlandse voedselbossen.

Tegenstroom helpt de gemeente met het versnellen van de energietransitie. Hier lees je meer over de projecten die ze doen.

Contactgegevens

Pia van Hijfte
pia@tegenstroom.nl
tegenstroom.nl
023 – 2040400