Nieuwsarchief

#

Kom deze zomer werken bij C-Bèta


Ben je het thuiswerken ook beu en wil je eens een verandering van omgeving? Kom dan deze zomer gratis werken in de voormalige koeienstal van C-Bèta.

#

Nieuwe serie: 1,5 meter stories bij C-Bèta


Om jullie op de hoogte te houden van wat er voor bijeenkomsten plaatsvinden bij C-Bèta in de huidige 1,5 meter samenleving, zijn we een nieuwe serie gestart: 1,5 meter stories

#

Nieuwe Circular Spotlight 1,5


Een nieuwe Circular Spotlight vol met duurzame, innovatieve oplossing voor de 1,5 meter samenleving.

#

1,5 meter stories bij C-Bèta: Route Circulair


Om jullie op de hoogte te houden van wat er voor bijeenkomsten plaatsvinden bij C-Bèta in de huidige 1,5 meter samenleving, zijn we een nieuwe serie gestart: 1,5 meter stories

#

COVID-19 beleid en zaalcapaciteit


C-Bèta gaat 2 juni weer open! Lees hieronder welke maatregelen zijn genomen om een veilige werkomgeving te creëren en wat de nieuwe zaalcapaciteiten zijn.

#

1,5 meter stories bij C-Bèta: C-creators


Om jullie op de hoogte te houden van wat er voor bijeenkomsten plaatsvinden bij C-Bèta in de huidige 1,5 meter samenleving, zijn we een nieuwe serie gestart: 1,5 meter stories

#

Gezocht: Innovatieve ondernemers met een circulaire oplossing voor de 1,5 meter samenleving.


Bij C-Bèta geven we innovatieve ondernemers met een circulair idee een podium in de Circular Spotlight. Voor de nieuwe spotlight roepen we alle ondernemers met een circulaire oplossing in de 1,5 meter samenleving op zich bij ons aan te melden. Mag ook een grappige oplossing zijn. En we zoeken nog een sponsor om dit mogelijk te maken

#

1,5 meter stories bij C-Bèta: Connect4Care


Om jullie op de hoogte te houden van wat er voor bijeenkomsten plaatsvinden bij C-Bèta in de huidige 1,5 meter samenleving, zijn we een nieuwe serie gestart: 1,5 meter stories

#

1,5 meter stories bij C-Bèta: SADC


Om jullie op de hoogte te houden van wat er voor bijeenkomsten plaatsvinden bij C-Bèta in de huidige 1,5 meter samenleving, zijn we een nieuwe serie gestart: 1,5 meter stories

#

1,5 meter stories bij C-Bèta: Meerlanden


We zijn een nieuwe serie gestart, namelijk 1,5 stories. Om jullie te laten weten wat voor soort bijeenkomsten er bij ons plaatsvinden in de huidige 1,5 meter samenleving.

#

C-Bèta straks weer open


Welke voorzorgsmaatregelen nemen wij bij C-Bèta zodat we straks weer bezoekers kunnen ontvangen in de 1,5 meter samenleving?

#

1,5 meter stories bij C-Bèta: Probiblio


We zijn een nieuwe serie gestart, namelijk 1,5 stories. Om jullie te laten weten wat voor soort bijeenkomsten er bij ons plaatsvinden in de huidige 1,5 meter samenleving. Wat heeft deze bijeenkomst de bezoekers gebracht, is er iets moois ontstaan en wat maakte het speciaal om het bij C-Bèta te doen

#

Bas van Haastrecht: "Impact heeft alles te maken met doen"


Interview met C-Bèta huurder Bas van Haastrecht van This is Why. Zij adviseren bedrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

#

Overeenkomst Schiphol Trade Park en Heembouw voor circulaire renovatie loods C-Bèta


Onlangs is de aannemingsovereenkomst tussen Schiphol Trade Park B.V. en Heembouw Kantoren B.V. getekend voor de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta in Hoofddorp. De eerste werkzaamheden starten half april. De loods zal naar verwachting in september worden opgeleverd.

#

Ondertussen @C-Bèta (2)


Elke maand een update over hoe wij bij C-Bèta de transitie naar de Circulaire economie versnellen door met jullie te delen welke bedrijven we deze maand hebben geïnspireerd, en welke ontwikkelingen en gebeurtenissen er zijn geweest.

#

Appel van Opa


Appel van Opa heeft een manier bedacht om onbenutte appels ook te gebruiken

#

Sustonable - circulaire werkbladen


Het SUSTONABLE-product is een innovatief dun, lichtgewicht circulair bouwmateriaal met de fysieke uitstraling en het gevoel van  composietsteen (bekend onder merken zoals Silestone) dat wordt gebruikt voor werkbladen in de keuken.

#

100 ramen, 1 pantry, 27 deuren, sanitair en nog veel meer


Dat zijn de materialen van het Centre Court Den Haag en het Arsenaalgebouw in Leiden die in de loods van C-Bèta een tweede leven krijgen. Begin april start aannemer Heembouw met de circulaire renovatie van de loods.

#

Vital Water ingehuisd in C-Bèta


#

Hoek innoveert altijd duurzaam


Hoek kiest altijd voor duurzaamheid als vertrekpunt voor innovaties.

#

Rabobank Food Forward


Collega Astrid Oversier was op Rabo Food Forward tijdens de Horecava. Zij schreef hierover een blog.

#

Nieuwe circular spotlight


De nieuwe Circular Spotlight met als thema: Circulaire Bouwproducten.

#

Op naar 2020!


Het jaar 2019 in cijfers en weetjes en ambitie 2020.

#

Kerstborrel met curling!


Circulaire kerst of nieuwjaarsborrel bij C-Bèta met winterse activiteiten

#

Kerstontbijt met matches & duurzame doelstellingen


‘Hoe transformeer je versneld naar een circulaire economie’? Met deze vraag startten we het kerstontbijt van C-Bèta.

#

ThermIQ panelen getest


Infraroodpanelen van ThermIQ een significante daling in verbruik aantonen ten opzichte van gasgestookte verwarming.

#

Het zoemt rond op C-Bèta!


Onlangs heeft Imkerij MeerBijen uit Hoofddorp een bijenkast op C-Bèta op Schiphol Trade Park geplaatst. Als het bijenvolk zich goed ontwikkelt en er in het drachtgebied voldoende voedsel te vinden is, zal een tweede kast worden bijgeplaatst.

#

SADC en Heembouw realiseren uitbreiding van C-Bèta


In samenwerking met SADC start Heembouw in februari 2020 met de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta op Schiphol Trade Park in Hoofddorp.

#

Thee met eigengemaakte honing


Het zit wel goed met de biodiversiteit op Schiphol Trade Park en C-Bèta. De eerste oogst 'van eigen land' is binnen. De cateraar Karma Kartel zal deze honing van Imkerij MeerBijen ook in zijn gerechten gebruiken, en uiteraard wordt de thee met de eigen honing geserveerd.

#

National Sustainabilty Congres | Inzichten van collega Steef


People, Planet, Progress. Drie inzichten uit National Sustainability Conference van collega Steef van Lokven.

#

25 circulaire leveranciers geïnformeerd over renovatie loods


Na de circulaire renovatie van de voormalige hoeve, is nu de naastgelegen loods van C-Bèta in aan de beurt. 30 oktober organiseerden we een ‘leveranciersdag’ waarin SADC, DOOR Architecten en de aannemer Heembouw de plannen aan zo’n 25 circulaire leveranciers ontvouwden.

#

C-Bèta in panel WeMakeThe.City


Donderdag 20 juni maakt Isaac Roeterink van C-Bèta onderdeel uit van de paneldiscussie tijdens de bijeenkomst Campus Amsterdam. Deze bijeenkomst in Pakhuis De Zwijger is onderdeel van de week van WeMakeThe.City.

#

Even voorstellen... CVinSpe


Onlangs heeft CV in Spe haar intrek genomen in C-Bèta.

#

C-Bèta verwelkomt nieuwe collega's


Team C-Bèta uitgebreid met 2 nieuwe collega's

#

Nieuwe exposant WEPA/Ological


Wepa en Ological Toilethygiëne richten zich samen op het sluiten van kringlopen.

#

AFestiVAL


In juni 2019 organiseerden wij het eerste AFestiVAL. In juni 2020 staat de tweede editie op het programma.

#

Conferentie Airport Ubanism in C-Bèta


Schiphol Area Development Company (SADC – een van de initiatiefnemers van C-Bèta) organiseert donderdag 20 juni in C-Bèta samen met We Make The City de conferentie Airport Urbanisme.

#

Ondernemers gezocht


Ondernemers gezocht, die graag buiten de gebaande gaan en zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

#

Circulair verbouwd


Diverse materialen van toonaangevende leveranciers zijn gebruikt. Het streven was de meest hoge mate van circulariteit toepassen, dat was wel eens een uitdaging.

#

Innovatiefestival Noord Holland


C-Bèta is samen met ThermIQ aanwezig op het Innovatiefestival Noord Holland op 13 februari 2019 in Het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar

#

Vacature bij C-Bèta


Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie? Vind je het leuk om met grote organisaties te werken en ambitieuze initiatieven te begeleiden die de circulaire economie het nieuwe normaal gaan maken? En ben je een kei in het organiseren van events? Dan moet je bij C-Beta zijn!

#

Ondertussen op C-Bèta


Elke maand een update van de ontwikkelingen, gebeurtenissen, events en bezoekers op C-Bèta.

#

Groene Energiefabriek Meerlanden open voor publiek


Meerlanden opent op de Landelijke Compost dag, zaterdag 30 maart, weer de deuren van hun Groene Energiefabriek.

#

Goed bezig bij van Gelder


Van Gelder is onder andere samen met gemeete Amsterdam bezig met de aanleg een mooie en slimme stad. Van Gelder brengt dit in de praktijk door veel minder uitstoot van Co2 bij de aanleg van wegen.

#

Circulaire verf


EKOTEX Graphenstone biologisch circulaire verf

#

Mondkapjes, vloerplaten en C-Bèta


Het ontstaan van een mooie samenwerking tijdens de verbouwing en 80 raamkozijnen uit Het Arsenaal in Leiden aangekomen bij C-Bèta

#

Uitnodiging Circulaire Economie in één dag


Raak up-to-date met de kern van Circulaire Economie in één dag! Theorie en praktijk gebracht door (inter-)nationaal expert Douwe Jan Joustra

#

Sneakpreview loods 3 september


Ben je op zoek naar een inspirerende werklocatie én een circulaire community van gelijkgestemde ondernemers? Meld je dan aan voor de sneakpreview van de gerenoveerde loods. De 17 nieuwe werkunits zijn bijna voltooid.

#

Degree-n infrarood panelen in gerenoveerde loods


Deze week zijn in de bijna voltooide gerenoveerde loods van C-Bèta 66 infrarood verwarmingspanelen van Degree-n geïnstalleerd.

#

De laatste tegel is gelegd….


De Lange Natuursteen heeft figuurlijk én letterlijk, zijn steentje bijgedragen aan de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta. De wanden en vloeren in de sanitaire ruimtes zijn voorzien van natuursteen, te weten leisteen. Wie of wat is De lange Natuursteen en wat ‘hebben zij met duurzaamheid’?

#

En toen was er licht!


De 17 huurunits en de centrale ruimtes van de gerenoveerde loods van C-Bèta worden met helder licht van Vital Places uit Nieuw-Vennep verlicht. Deze manier van verlichting geeft gebouwen en de mensen die er werken energie en bespaart bovendien veel energiekosten.

#

Nieuw bij C-Bèta: vergaderarrangement voor vergaderingen tot 15 personen


Daarom hebben we -speciaal voor deze tijd- een vergaderarrangement opgesteld voor vergaderingen tot 15 personen.

#

Wat is jouw houvast in deze tijd?


Gastredacteur Monique Dickhaut deelt haar drijfveren in de huidige tijd

#

Bij C-Bèta zit je goed!


Het zal geen verbazing opleveren dat de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta niet blijft bij bouwmaterialen, verlichting en verwarming. Ook de vergader-, flex- en drie huurunits worden circulair ingericht. Drentea Future Office, ontwerper en fabrikant van circulair en duurzaam vervaardigd kantoor- en projectmeubilair, is ervan overtuigd dat het kantoor van de toekomst volledig circulair is. Dat die ‘toekomst al begonnen’ is, laten de units in C-Bèta wel zien.

#

Kan jij/jouw bedrijf een bijdrage aan onze circulaire parkeerplaats leveren?


De circulaire verbouwing van de loods van C-Bèta is een feit. De loods is opgeleverd, de afwerking bijna gereed en de eerste huurders, allen ondernemers die zich met circulariteit bezighouden, hebben al hun intrek genomen in een van de 17 huurunits. C-Bèta ontwikkelt voor deze uitbreiding, maar ook voor de capaciteitsbehoefte van C-Bèta Events dat in de hoeve op hetzelfde terrein is gevestigd, een nieuwe parkeerplaats met ongeveer 75 plekken.

#

Circulair renoveren, hoe dan? De belangrijkste lessen van de circulaire renovatie van C-Bèta op Schiphol Trade Park


Gebiedsontwikkelaar SADC, DOOR architecten en aannemer Heembouw hebben onlangs de circulaire renovatie van de loods C-Bèta op business park Schiphol Trade Park in Hoofddorp afgerond. Het ambitieuze project stuitte op veel uitdagingen voor elk van de drie partijen. Gezamenlijk hebben zij hun Lessons Learned op een rijtje gezet. Circulair bouwen is de toekomst, waarbij kennis delen met andere ‘pioniers’ en elkaar vertrouwen een voorwaarde is om tot mooie resultaten te komen.