Degree-n

In de loods van C-Bèta zijn 66 infrarood verwarmingspanelen van Degree-n geïnstalleerd. In een circulair verbouwde loods past natuurlijk geen traditionele verwarming. Daarom is gekozen voor een duurzaam alternatief.

Infrarood warmtepanelen verwarmen door middel van straling, vergelijkbaar met de straling die we voelen als de zon schijnt. Infrarood straling verwarmt massa in plaats van lucht. Objecten in de ruimte absorberen de straling waardoor deze objecten opwarmen en vervolgens deze warmte weer afgeven aan de omgeving. De langgolvige infraroodstralen, zogenaamde C-stralen, worden door het oppervlak van de huid geabsorbeerd, maar dringen niet diep binnen. Ze hebben daarom geen negatieve effecten op mensen.

Bas Huisman, partner Degree-n: “Elke bouw of verbouw en elk gebouw is anders en vraagt specifieke uitdagingen. Voor ons zit de sleutel altijd in samenwerken met de diverse stakeholders en partners om te komen tot een optimale oplossing. Bij de loods was de isolatie een belangrijk onderdeel. Gelukkig hebben we daarin een goede samenwerking met DOOR Architecten en Heembouw gevonden.”

Lees hier een artikel over het bedrijf, hun duurzaamheidsambities en bijdrage aan C-Bèta.

Contactgegevens

Bas Huisman
06 – 24 27 79 09
bas.huisman@degree-n.com
www.degree-n.com