En toen was er licht

De 17 huurunits en de centrale ruimtes van de gerenoveerde loods van C-Bèta worden met helder licht van Vital Places uit Nieuw-Vennep verlicht. Deze manier van verlichting geeft gebouwen en de mensen die er werken energie en bespaart bovendien veel energiekosten.

Vital Places heeft een sterkte focus op lichtadvies voor integrale oplossingen: het adviseren over en het leveren en plaatsen van ‘gezond licht’ waarmee een vitale leefomgeving wordt gecreëerd. Sandra Heuer, eigenaar Vital Places: “We zijn er trots op dat we het lichtplan voor C-Bèta hebben mogen maken. Waar past helder licht beter dan hier? Net als C-Bèta maken wij ons vanaf het begin sterk voor een transitie naar een gezonde samenleving.” Niets voor niets was Vital Places een van de eerste winnaars van de SHARE Award, een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. De Award is in 2012 in het leven geroepen door SHARE Founders uit het bedrijfsleven en de gemeente Haarlemmermeer.

Eerdere projecten van Vital Places zijn onder andere gerealiseerd bij APPM, Economic Board of Utrecht (EBU), Véneco, Meerlanden, Horsman & Co, Nederlandse Film Academie Amsterdam, 19e etage Pharos gebouw Hoofddorp, Koning Belasting- en administratiekantoor,  Heemborgh Makelaars en het ontwerp gebouw Kinderdagverblijf De Boshoeve Nieuw-Vennep.

In C-Bèta zijn 96 led-armaturen geplaatst van het type Kanlux, 36 watt in een opbouwframe gemonteerd. Door deze wijze van monteren, is bespaard op benodigde aanlegmaterialen. Het is mogelijk om de verlichting per ruimte in te stellen wat een extra energiebesparing kan opleveren.

Sandra: “Wij bieden licht als product of dienst. En altijd overwegen we hergebruik van bestaande armaturen en/of energiezuinige led-oplossingen. Materialen worden altijd gescheiden afgevoerd en/of hergebruikt. Onze duurzaamheidsambitie gaat verder dan alleen het leveren van producten.”