Wie vind je in Hoofddorp?

 

C-Bèta is gastheer voor business events, wat leidt tot mooie contacten en mogelijkheden voor jou, als je onderdeel bent van onze permanente circulaire expositie. Deze expositie trekt dagelijks bezoekers en wordt continu aangevuld met nieuwe producten en diensten. Veel zakelijke mogelijkheden dus.


Onze exposanten leveren allemaal een bijdrage aan de circulaire economie. Samen werken we aan een eigen circulaire programmering en initiatieven om de circulaire economie op te schalen. Je vindt ze verder op deze pagina.

#

SADC


SADC past op maat circulaire principes toe bij het ontwikkelen van haar bedrijfslocaties. Passend bij de mate van invloed die zij hebben, ontwikkelen we circulaire principes voor ons dagelijks handelen, met als doel geen waardeverlies en inzet op waardecreatie.

Lees meer
#

Rabobank


Rabobank werkt in de programma's Kickstart Waste, Earth, Stability and Health samen om voedselverspilling tegen te gaan, kleine boeren te helpen duurzaam te werken, eerlijke prijzen voor boeren te realiseren. En legt Rabobank verbindingen tussen experts uit de wereld van voedsel en landbouw en de gezondheidszorg, want als het gaat om voeding in relatie tot gezondheid, is er nog een wereld te winnen.

Lees meer
#

KWS


Duurzame innovaties als PlasticRoad, het HERA-system voor gerecycled asfalt en de ecologische waterzuivering Biomakerij komen uit de koker van KWS. De duurzaamheidsmissie van KWS? 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Dit betekent dat KWS een positieve bijdrage aan onze maatschappij wil leveren. Ons doel is in 2040 volledig circulaire infrastructuur te realiseren.

Lees meer
#

C-creators


C-creators wil de circulaire economie het nieuwe normaal maken. Onze economie is aan een ‘upgrade’ toe. Een nieuwe richting. Dat doen we door op te schalen, te werken aan iconische projecten met andere organisaties.

Lees meer
#

Drentea


Drentea Office Furniture wil als 100% Nederlands maakbedrijf in 2020 koploper zijn in NL met circulaire interieuroplossingen voor een meer duurzame leef- en werkomgeving. De ondernemingsstrategie en bijbehorende doelstellingen zijn dan ook gericht op het continu verder verduurzamen van de bedrijfsvoering; ook op het gebied van circulariteit.

Lees meer
#

Hoek


Hoek maakt zich sterk voor een groene en gezonde leefomgeving. Een groene leefomgeving heeft een positief effect op onze leven: we voelen ons beter en een groene omgeving houdt ons gezond. Daarnaast zorgt groen dat onze steden leefbaar blijven. Groen helpt het Urban heat island-effect te verminderen en draagt bij aan schone lucht en waterberging. Hoek combineert groen en circulariteit. Van natuurlijk spelen tot het lokaal opwaarderen van reststromen van versterken van de biodiversiteit tot innovaties in het sociale domein

Lees meer
#

Gemeente Haarlemmermeer


Gemeente Haarlemmermeer zet al jaren in op de transitie van een lineaire wegwerp-economie naar de circulaire hergebruik-economie. Het Programma Duurzaam 2015-2018 is de basis daarvoor en geeft aan hoe stapsgewijs aan de transitie van het lineaire ‘nu’ naar een circulaire toekomst wordt toegewerkt.

Lees meer
#

Van Gelder


Van Gelder is een aannemer die, met ruim 1000 werknemers, boven- en ondergrondse infrastructuur realiseert. Ze zijn actief in heel Nederland en ook daarbuiten. De vraag naar duurzaamheid, energietransitie en betere mobiliteit is enorm toegenomen. Dit is een taak die niet alleen uitgevoerd kan worden. Waar veel partijen zich focussen op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, focussen zij ons hoofdzakelijk op de realisatie van projecten. Innovatie is een mooi woord, maar zij zorgen dat het ook uitgevoerd wordt.

Lees meer
#

Philips


Philips heeft de circulaire economie centraal gesteld in hun visie om de wereld gezonder en duurzamer te maken door innovatie. Dit doen ze onder andere door het maximaliseren van de levensduur van hun producten.

Lees meer
#

Meerlanden


Samen sneller circulair, dat is de kreet van Meerlanden. Afval is geen afval meer, maar grondstoffen die na recycling en verwerking als nieuwe producten teruggebracht worden in de kringloop. De vraag naar grondstoffen en energie neemt wereldwijd toe, de beschikbaarheid neemt af. Daarom is het belangrijk dat we met nieuwe ogen naar ons afval kijken en scheiden.

Lees meer
#

Circle Economy


Circle Economy De programma's van Circle zijn ontworpen om besluitvorming en actieplannen voor bedrijven en overheden in een breed scala van sectoren te vergemakkelijken. Naast het krachtige netwerk van leden, strategische partners, sponsors en donateurs proberen zij de gedachtegang van iedereen, zowel steden als bedrijven, om te zetten naar ondernemers en vernieuwers.

Lees meer
#

Degree-n


Degree-n ontwikkelt en levert duurzame verwarmingssystemen. Zij willen maatschappelijk verantwoord gebruik van duurzame energie bevorderen en de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen terugbrengen tot een minimum. Dit doet Degree-n door het leveren van kosten-efficiënte nano infrarood warmtepanelen samen met de Degree-n warmwateroplossing.

Lees meer
#

Ahrend


Ahrend’s visie is die van een circulaire economie en streeft dan ook naar de duurzaamste oplossing: producten van dusdanige kwaliteit maken zodat ze eindeloos kunnen worden hergebruikt. Immers, het meest duurzame product dat je kunt maken is een tijdloos, mooi en modulair product dat je niet hoeft af te danken of af te breken, maar ‘gewoon’ kunt hergebruiken.

Lees meer
#

Ecor


Ecor/Noble Environment produceert 100% gerecyclede biobased panelen, zonder toevoeging van schadelijke materialen of nieuwe grondstoffen gemaakt uit reststromen.

Lees meer
#

Finch Buildings


Finch Buildings maken hoogwaardige, betaalbare gebouwen van massief hout. Er is een bouwsysteem ontwikkeld dat geschikt is voor elke doelgroep en toepassing. All electric, energiezuinig en onderhoudsarm. Gemaakt van hout, het enige bouwmateriaal dat weer aangroeit.

Lees meer
#

Heyday Facility Management


Heyday (MAX app), is een grote speler op het gebied van facility management. In C-Bèta werken we met de MAX office app die door Heyday ontwikkeld is. Met de app kan je niet alleen ruimtes boeken en facilitaire vragen stellen, maar ook in contact komen met andere gebruikers, vragen stellen en elkaar ontmoeten.

Lees meer
#

NMCX


NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een onafhankelijke stichting. Het doel van NMCX is het verduurzamen van de ruime regio rond Haarlemmermeer. NMCX biedt handvatten aan bewoners, bedrijven en onderwijsinstellingen om de dagelijkse woon- werk- leer- en leefomgeving te verduurzamen.

Lees meer
#

Het Podium voor Architectuur


Het Podium voor Architectuur is hét kennisnetwerk van de regio Haarlemmermeer en Schiphol. Het Podium voor Architectuur agendeert urgente ruimtelijke vragen, is neutraal en werkt met betrokkenen aan de kansen en consequenties voor de dagelijkse leefomgeving. Thema’s uit alle lagen van het landschap komen aan bod: wonen, werken, voedsel, mobiliteit en leren.

Lees meer
#

Interface


Interface creëert vloeren die design, kwaliteit en flexibiliteit met elkaar combineren. Met de modulaire circulaire vloerbedekking kan je optimaal inspelen op de steeds veranderende eisen van de moderne werkomgeving.

Lees meer
#

Lune


Lune ontwerpt, ontwikkelt en produceert o.a. afvalscheidingssystemen, plantenbakken, vazen en schalen voor binnen en buiten. Alle Lune inzamelmiddelen en onderdelen zijn ontworpen op de principes van de circulaire economie waardoor ze futureproof, eenvoudig repareerbaar en te refurbishen zijn. Zij zijn wereldwijd de eerste die een afvalbak volgens het C2C-principe produceert.

Lees meer
#

Wepa/ Ological


Wepa en Ological Toilethygiëne richten zich samen op het sluiten van kringlopen. Met onze kringloopconcepten op basis van lokale, veilige en verantwoorde materialen geloven wij dat we het verschil kunnen maken. We zetten uw papieren afvalstromen (koffiebekers en vouwhanddoekjes) in om er nieuwe, duurzame toilethygiëne producten voor u van te maken. De fabriek van WEPA in Swalmen is daarbij de grondstoffenrotonde. Ological is dé facilitair dienstverlener die de klant ontzorgt en er voor zorgt dat u circulair kunt ondernemen zonder in te leveren op gemak. Samen met C-Beta dragen wij met toekomstbestendige innovaties en circulaire concepten een steentje bij aan de circulaire economie.

Lees meer
#

Zsen


Zsen wil kantooromgevingen, zorg- en onderwijsinstellingen duurzaam inrichten en ontwerpen. Het uitgangspunt: zo weinig mogelijk materialen onttrekken aan onze aarde. Dat doen ze op verschillende manieren: revitalisatie, upcycling, hergebruik en ons eigen circulaire productassortiment.

Lees meer
#

Moonen Packaging


Moonen Packaging is een toonaangevende leverancier van verpakkingsmaterialen aan industrie, supermarkten en detailhandel. Het bedrijf is Europees voorloper in de ontwikkeling van verpakkingen gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Rond het jaar 2000 is Moonen Packaging gestart met het leveren van verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen. De circulaire composteerbare Cradle to Cradle koffiebeker is daar één van.

Lees meer
#

Mosa


Mosa is het eerste keramische tegelbedrijf ter wereld dat erin is geslaagd bijna de gehele tegelcollectie Cradle to Cradle Silver te laten certificeren.

Lees meer
#

Signify


Signify hanteert een cradle-to-cradle mentaliteit door licht als een service aan te bieden en je betaalt voor licht wat je gebruikt, in plaats van een investering in materialen vooraf. Ze minimaliseren afval en verminderen de impact op het milieu en creëren op die manier een ecosysteem die de levensduur van hun producten verlengt en zorgt voor een betere toekomst.

Lees meer
#

ODS


Staal is op zich een zeer ecologisch verantwoord product. Het kan na de lange levensduur volledig worden gerecycled. ODS levert oplossingen die langer meegaan, passend bij het cradle-to-cradle principe én bij hoe het ooit bedoeld was. Het prachtige aanzicht van vroeger, gecombineerd met de hoogste isolatie-, comfort- en kwaliteitseisen van nu.

Lees meer
#

ThermIQ


ThermIQ is een Nederlandse fabrikant en distributeur van infrarood verwarmingspanelen. Al bijna tien jaar leveren zij infrarood verwarming voor diverse projecten uiteenlopend van renovatie tot nieuwbouw, voor tijdelijke en vaste woningen (met of zonder samenwerking woningcorporaties) of diverse projecten waaronder bedrijfshallen, retail, kantoren, scholen, sport of zorg.

Lees meer