Wie vind je in Hoofddorp?

 

C-Bèta is gastheer voor business events, wat leidt tot mooie contacten en mogelijkheden voor jou, als je onderdeel bent van onze permanente circulaire expositie. Deze expositie trekt dagelijks bezoekers en wordt continu aangevuld met nieuwe producten en diensten. Veel zakelijke mogelijkheden dus.


Onze exposanten leveren allemaal een bijdrage aan de circulaire economie. Samen werken we aan een eigen circulaire programmering en initiatieven om de circulaire economie op te schalen. Je vindt ze verder op deze pagina.

Ahrend’s visie is die van een circulaire economie en streeft dan ook naar de duurzaamste oplossing: producten van dusdanige kwaliteit maken zodat ze eindeloos kunnen worden hergebruikt. Immers, het meest duurzame product dat je kunt maken is een tijdloos, mooi en modulair product dat je niet hoeft af te danken of af te breken, maar ‘gewoon’ kunt hergebruiken.

 

C-creators wil de circulaire economie het nieuwe normaal maken. Onze economie is aan een ‘upgrade’ toe. Een nieuwe richting. Dat doen we door op te schalen, te werken aan iconische projecten met andere organisaties.

 

Circle Economy De programma's van Circle zijn ontworpen om besluitvorming en actieplannen voor bedrijven en overheden in een breed scala van sectoren te vergemakkelijken. Naast het krachtige netwerk van leden, strategische partners, sponsors en donateurs proberen zij de gedachtegang van iedereen, zowel steden als bedrijven, om te zetten naar ondernemers en vernieuwers.

 

Degree-n ontwikkelt en levert duurzame verwarmingssystemen. Zij willen maatschappelijk verantwoord gebruik van duurzame energie bevorderen en de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen terugbrengen tot een minimum. Dit doet Degree-n door het leveren van kosten-efficiënte nano infrarood warmtepanelen samen met de Degree-n warmwateroplossing.

 

Drentea Office Furniture wil als 100% Nederlands maakbedrijf in 2020 koploper zijn in NL met circulaire interieuroplossingen voor een meer duurzame leef- en werkomgeving. De ondernemingsstrategie en bijbehorende doelstellingen zijn dan ook gericht op het continu verder verduurzamen van de bedrijfsvoering; ook op het gebied van circulariteit.

 

Ecor/Noble Environment produceert 100% gerecyclede biobased panelen, zonder toevoeging van schadelijke materialen of nieuwe grondstoffen gemaakt uit reststromen.

 

Finch Buildings maken hoogwaardige, betaalbare gebouwen van massief hout. Er is een bouwsysteem ontwikkeld dat geschikt is voor elke doelgroep en toepassing. All electric, energiezuinig en onderhoudsarm. Gemaakt van hout, het enige bouwmateriaal dat weer aangroeit.

 

Food Union Haarlem, de vaste cateraar in C-Bèta werkt duurzaam en biologisch. Het beste is te komen proeven als je een event wilt organiseren.

 

Gemeente Haarlemmermeer zet al jaren in op de transitie van een lineaire wegwerp-economie naar de circulaire hergebruik-economie. Het Programma Duurzaam 2015-2018 is de basis daarvoor en geeft aan hoe stapsgewijs aan de transitie van het lineaire ‘nu’ naar een circulaire toekomst wordt toegewerkt.

 

Heyday (MAX app), is een grote speler op het gebied van facility management. In C-Bèta werken we met de MAX office app die door Heyday ontwikkeld is. Met de app kan je niet alleen ruimtes boeken en facilitaire vragen stellen, maar ook in contact komen met andere gebruikers, vragen stellen en elkaar ontmoeten.

 

Interface creëert vloeren die design, kwaliteit en flexibiliteit met elkaar combineren. Met de modulaire circulaire vloerbedekking kan je optimaal inspelen op de steeds veranderende eisen van de moderne werkomgeving.

 

Lune ontwerpt, ontwikkelt en produceert o.a. afvalscheidingssystemen, plantenbakken, vazen en schalen voor binnen en buiten. Alle Lune inzamelmiddelen en onderdelen zijn ontworpen op de principes van de circulaire economie waardoor ze futureproof, eenvoudig repareerbaar en te refurbishen zijn. Zij zijn wereldwijd de eerste die een afvalbak volgens het C2C-principe produceert.

 

Samen sneller circulair, dat is de kreet van Meerlanden. Afval is geen afval meer, maar grondstoffen die na recycling en verwerking als nieuwe producten teruggebracht worden in de kringloop. De vraag naar grondstoffen en energie neemt wereldwijd toe, de beschikbaarheid neemt af. Daarom is het belangrijk dat we met nieuwe ogen naar ons afval kijken en scheiden.

 

 

Moonen Packaging is een toonaangevende leverancier van verpakkingsmaterialen aan industrie, supermarkten en detailhandel. Het bedrijf is Europees voorloper in de ontwikkeling van verpakkingen gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Rond het jaar 2000 is Moonen Packaging gestart met het leveren van verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen. De circulaire composteerbare Cradle to Cradle koffiebeker is daar één van.

 

Mosa is het eerste keramische tegelbedrijf ter wereld dat erin is geslaagd bijna de gehele tegelcollectie Cradle to Cradle Silver te laten certificeren. 

 

Neumo levert de elektrische shuttle service op kantoorpark De Beukenhorst, Park 20|20 en C-Bèta. Voor evenementen is het mogelijk van deze diensten gebruik te maken. Ook leverden zij de elektrische laadpalen op ons terrein.

 

No Waste Decoration maakt van restmaterialen uit de woonbranche nieuwe decoraties. Patchwork-wanden en -panelen, (comfort) kussens, kersenpitzakken en meer. 

 

Staal is op zich een zeer ecologisch verantwoord product. Het kan na de lange levensduur volledig worden gerecycled. ODS levert oplossingen die langer meegaan, passend bij het cradle-to-cradle principe én bij hoe het ooit bedoeld was. Het prachtige aanzicht van vroeger, gecombineerd met de hoogste isolatie-, comfort- en kwaliteitseisen van nu.

 

Outside INC geeft organisaties nieuw perspectief op de toekomst. We organiseren innovatieversnellings programma's waarin we met intrapreneurs van binnen en entrepreneurs van buiten nieuwe relevante producten diensten ontwikkelen. Wij noemen dat Corporate Social Entrepreneurship (CSE)

 

Philips light as a service, dat vind je in C-Bèta. Zo draagt ook deze organisatie bij  aan een wereld met zo min mogelijk afval en een optimaal behoud van grondstoffen. Met Circular lighting verschuift de focus naar een circulaire economie, waarin ‘bezit’ vervangen wordt door ‘gebruik’.

 

Rabobank slaat met ABN Amro en ING Bank de handen ineen voor een snellere overgang naar een circulaire economie. Zij gaan de omschakeling naar een circulaire economie versnellen door inzichten in circulaire bedrijfsmodellen te combineren met kennis van financiële producten en risicobeheer. 

 

Returnity inspireert bedrijven en organisaties. Ze nodigen hen uit deel te nemen aan de beweging waarin ze concreet en slim onderdeel worden gemaakt van de circulaire ketens. Hierdoor veranderen bestaand afvalstromen 1-op-1 in grondstoffenstromen die - zonder waardeverlies - ‘rondgaan’ in het netwerk. De klant verwezenlijkt hiermee op een praktische manier duurzame voornemens en kan dit inzetten om positieve exposure te genereren.

 

SADC past op maat circulaire principes toe bij het ontwikkelen van haar bedrijfslocaties. Passend bij de mate van invloed die zij hebben, ontwikkelen we circulaire principes voor ons dagelijks handelen, met als doel geen waardeverlies en inzet op waardecreatie. 


TESS is uw partner voor het opslaan van energie in een circulair gebouwde batterij. Het is mogelijk op hoog voltage zeer efficiënt energie op te slaan en uit te geven en dat betrouwbaar en hoogwaardig voor vele cycli. Elke oplossing hangt af van de specifieke behoefte, een levensduur van 10.000 cycli is zeker niet ongewoon. Daarnaast is de geleverde li-ion ijzerfosfaat batterij absoluut veilig!

 

Wepa levert ook een bijdrage aan C-Bèta, zo hebben zij Satino Black geleverd voor de toiletruimtes. Dit is een complete en functionele toilethygiëne-oplossing met C2C-certificaat. 

 

YSE adviseert organisaties over en begeleiden ze bij het opzetten van een op maat gemaakt ontwikkelprogramma. Ook de uitvoering van het programma (van werving en selectie tot en met trainingen en coaching) kunnen ze oppakken met 'incompany traineeships'.

 

Zsen wil kantooromgevingen, zorg- en onderwijsinstellingen duurzaam inrichten en ontwerpen. Het uitgangspunt: zo weinig mogelijk materialen onttrekken aan onze aarde. Dat doen ze op verschillende manieren: revitalisatie, upcycling, hergebruik en ons eigen circulaire productassortiment.